Wat is de Bestmethode?

Wat is de Bestmethode?

De BESTmethode is een unieke combinatie van Acupunctuur, Biofeedback, Homeopathie en de nieuwste computertechnieken en schetst een energetisch beeld van je lichaam. Zie het als een APK voor je lichaam.
Het systeem meet je lichaam door en detecteert welke factoren chronische en meer acute stress veroorzaken en herbalanceert je lichaam gelijk. Na gemiddeld 3 behandelingen krijgen alle delen van je lichaam weer voldoende energie, die nodig is om het zelf helend vermogen van je lichaam te activeren.


Deze praktijk maakt gebruik van de Bioscan SRT, de Bioscan MSA(Spro) en de Bioscan SWA*

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig om het lichaam in balans te brengen.

De 1e behandeling is de meest uitvoerige. Hierbij word je geheel doorgemeten, er wordt een 40 punten gezondheidscheck afgenomen. Ook word je gelijk gebalanceerd en wordt er een balancerende remedie samengesteld, die je meekrijgt.
Een uitgebreide voedingstest wordt afgenomen, waarbij 150-200 voedingsmiddelen worden doorgemeten. Over het algemeen volgen hierna nog twee kortere testen.
Bij de 2e behandeling word je op een dieper niveau in balans gebracht en worden er nogmaals homeopathische druppels samengesteld. Er wordt uitgebreid gekeken naar vitamines & mineralen en naar allerlei factoren die stress kunnen geven aan je lichaam (van voeding tot huisstof).
Bij de 3e behandeling wordt je nogmaals doorgemeten en de voeding wordt doorgenomen die de 1e keer afviel. Afhankelijk van de resultaten na het 3e consult zal eventueel nog een een 4e behandeling geadviseerd worden.

De 3 behandelingen vinden plaats over een periode van ongeveer 8 weken. Afhankelijk van het resultaat dat aan het eind van iedere behandeling met de cliënt wordt doorgenomen, wordt eventueel de volgende afspraak gepland. Bij zware of chronische klachten kunnen er eventueel meerdere testen nodig zijn.

Uitgebreid persoonlijk voedingsadvies

Tijdens de behandeling wordt er uitgebreid gekeken naar voeding; er worden ongeveer 150 – 200 voedingsmiddelen doorgemeten. Hierdoor krijg je weer meer grip op je lichaam, wat nodig is om deze in een zo gezond mogelijke staat te brengen en te houden. Het is de brandstof van je lichaam!

Voor een optimale gezondheid raden wij jaarlijks een check-up aan

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling worden energiebanen gemeten met behulp van metingen op acupunctuurpunten op je vingers (naast de nagels) om een beeld te krijgen van de conditie van je afweersysteem. Elke acupunctuurpunt correspondeert met een van je organen.
Wordt nu op zo’n acupunctuurpunt aan het begin of eind van een meridiaan een zwakke pijnloze prikkel gegeven, dan wordt deze prikkel aan het orgaan doorgegeven die deze op zijn beurt beantwoordt. De test geeft aan of deze normaal (groen), overprikkeld (rood) of te zwak (geel) is.
Deze worden in kaart gebracht met een uniek evaluatiesysteem met meer dan 60.000 informatieve substanties. Gekeken wordt o.a. naar de invloed van medicijnen, schimmels, allergieën, hormonen, bacteriën, virussen, chemicaliën, gifstoffen, elektromagnetische straling, pesticiden etc.
Al deze invloeden worden bekeken om te kijken wat nodig is om je lichaam weer in balans te krijgen.

Zodra bepaald is van welke invloeden er sprake zijn, worden deze specifieke frequenties tijdens de behandeling en via druppels of korrels als balancerende remedie aangeboden.
Het doel is om het zelf herstellende vermogen van je eigen lichaam te activeren.

 

Wij stellen overigens géén diagnose, hiervoor verwijzen wij u naar een arts.

* BEST staat voor Bio Energetische Stress test, ook wel Meridian Stress Assessment genoemd (MSAS). In de praktijk wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologie, de Bioscan MSA(S) en de Bioscan SRT en als aanvulling de Bioscan SWA.