Ingrid Molkenboer

 

Ingrid is werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut, psycholoog en voedingscoach in haar eigen praktijk.

OVER MIJ

Altijd al was ik erg geïnteresseerd in de gezondheid van de mens. In 1e instantie heb ik me verdiept in de psychologie. Daarna kreeg ik een breder perspectief en zag in dat naast de psyche ook voeding en het lichaam zelf een belangrijke factor zijn voor je welbevinden. De gezondheidsaspecten rond voeding vond ik erg interessant. Een klein kledingmaatje is bijvoorbeeld leuk, maar belangrijker zijn het uitblijven van welvaartsziekten. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Ook kwam ik in aanraking met een heel geavanceerd systeem om je energiesysteem in balans te brengen, de Bestmethode. En nu nog steeds verdiep ik me graag in verschillende richtingen om mensen fysiek, mentaal en emotioneel in balans te brengen op een natuurlijke en energetische manier. Naast het werk in de praktijk zijn het volgen en bijwonen van bijscholingen, lezingen, seminars en congressen iets wat ik graag doe.

BIO

Nadat zij in 1999 afstudeerde in de psychologie aan de Universiteit Utrecht heeft ze haar horizon verbreed. Zij heeft de jaren daarna meerdere opleidingen en cursussen afgerond op het gebied van natuurgeneeskunde, psychologie en voeding. Daardoor heeft ze nu enkele doeltreffende methodes tot haar beschikking in haar praktijk.

Zo kwam ze in aanraking met een heel geavanceerd systeem om je energiesysteem weer optimaal in balans te brengen en het zelfhelend vermogen van het lichaam te activeren, Het B.E.S.T. systeem. Daar werkt ze al vele jaren mee met goede resultaten in haar praktijk. Deze heeft intussen allerlei vernieuwingen op technologisch gebied ondergaan en de Bestmethode werkt momenteel met de Bioscan SRT, de Bioscan MSA en de Bioscan SWA.
Daarnaast is het voor een optimale gezondheid ook van belang om naar je emotionele kant te kijken. Is er sprake van stress in je leven, belemmeringen, negatieve gedachten of angstige gevoelens die ervoor zorgen dat jij niet optimaal kunt genieten van je leven? Vanwege haar interesse hierin heeft zij gezocht naar effectieve technieken om hierin verlichting te kunnen brengen, waar ze nu dankbaar gebruik van maakt in haar praktijk.
Het beste voor jezelf! Al na 1 tot 2 sessies kun je verandering merken.

In haar praktijk staat de holistische visie centraal, wat betekent dat rekening wordt gehouden met de mens in zijn geheel, zowel lichaam, geest en ziel. Alles kan invloed hebben op elkaar en dus is het belangrijk om naar meerdere kanten van de mens te kijken voor een optimale gezondheid.

Ze heeft meerdere opleidingen en bijscholingen gedaan en is o.a. Psycholoog, Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut en Voedingscoach.

Ze is lid van de beroepsorganisatie BATC voor haar consulten.
AGB Zorgverlenerscode 90-035872

Ingrid Molkenboer (van de Grift) – 2018

 

picture by Iep Bergsma